Sunday, November 17, 2013

VABATAHTLIK TÖÖ


7. novembril 2013. aastal käisime meie Tallinna Unistuste Lasteaias, kus tegime 2 tundi vabatahtlikku tööd. Meie koordinaatoriks oli lasteaia direktor Jelena Mere.
Valisime töö lasteaias, sest suhtlemine väikeste lastege pakub meile alati rõõmu ja emotsioone. Sel aastal oli meil juba lasteaias töötamise väike kogemus, kui õpetajate päeva puhul käisime õpetajaid lasteaias asendamas. Kuna see kogemus osutus igati positiivseks ja meeldivaks, soovisime seda edasi jätkata ning oskusi, teadmisi täiendada.
Enne tööle asumist tutvustas meile direktor lasteaia, seletas ära lastega töö eripärad ning andis konkreetsed tööülesanded. Meie sattusime 3-aastaste laste rühma, kus ainult üks oli 2-aastane ning rühmas oli sel päeval 19 last. Kui me rühma tulime, siis lapsed mängisid koos õpetajaga mängu nimega ``Arva ära mis see on`` ning me ühinesime nendega. Peale mängutundi algas joonistamistund. Me õpetasime lastele redeli joonistamist.Me joonistasime guassidega punast redelit, mis oleks viinud meid imedemaale. Me näitasime lastele kuidas hoida õigesti pintslit ja aitasime neid joonistamisega. Joonistused tulid väga ilusad ja igal lapsel nägi see erinevat moodi välja. Kui me olime joonistamist lõpetamas, tulid meile külla mardisandid. Mardisandid olid kostüümides, mardisante oli umbes 20, kes laulsid meile. Kui mardisandid sisenesid meie rühma siis kõik lapsed, kes joonistasid redelit tõusid püsti ja hakkasid mardisantidega kaasa laulma ning meie andsime mardisantidele selle eest komme.Pärast joonistamistundi tegime lauad korda ning hakkasime õue minekuks ettevalmistuma. Läksime lastega riietusruumi, aitasime neil riidesse panna ning läksimegi õue. Õues oli ilus sügisilm, me vaatasime linde, rääkisime nendest, siis mängisime mängu "Kass ajab linde taga" ning hüppasime läbi sõnajala.  Nimelt oli asfaldi peale joonistatud sõnajalg ning me hüppasime kahe jalaga joonistatud rõngaste sisse. Selles rühmas olid väga sõnakuulelikud lapsed ja allusid meie korraldustele. Peale toredat õues jalutamist ootas lapsi soe lõunasöök ja magus lõunauni, meie pidime aga ära minema kuna aeg sai täis. Ma arvan, et olla lapseaiaõpetajana on olla väga huvitav, meeldiv ning vastutusrikas.
Meie jaoks oli see väga huvitav, kasulik ja ennast arendav töö.


Mardisandid tulid külla


Laulsime mardisantidega


Tööandja Jelena Mere

No comments:

Post a Comment