Sunday, November 24, 2013

PERSOONILUGU MARKUS ANNILOGA

Inimene, keda meie intervjueerisime on Markus Annilo. Tal on olemas juba enda ettevõte - mängumaailm Estonian Clouds, mille ta lõi koos oma sõbraga. Valisime just tema enda intervjueeritavaks, sest meie arust on see huvitav, et 14-aastane poiss nii varakult millegi sellisega juba tegeleb. Kahjuks ei olnud tema kaasomanikul võimalik kohale ilmuda, kuid Markus tunneb Adriani õnneks piisavalt hästi.
Ettevõte kuulub Markusele ja tema sõbrale Adrian Bogovskile, mõlemale kuulub 50% ettevõttest. Markus ja Adrian kohtusid esimesse klassi minnes ning on juba kaheksa aastat olnud väga head sõbrad. Nad lõid virtuaalse mängumaailma kuulsas mängus Minecraft. Nad pakuvad inimestele kõva mänguelamust tuues Eestisse uue stiili. Ettevõtte loomine võttis neil täpselt kuu aega, praeguseks on ettevõte juba kolm kuud vana. Selle ajaga on neil tekkinud ka juba konkurente.
Mõte luua selline ettevõte tuli kaasomanikul Adrianil. Nad mängisid parajast Minecrafti välismaa serveris, kui neile tuli pähe mõte, miks Eestis selliseid ei ole. Ja sel hetkel läksidki nad kohe seda ise tegema.
Väikse lapsena ei soovinud Markus saada astronaudiks või tuletõrjujaks nagu paljud teised poisid, vaid hoopis arstiks. Ta tahtis saada arstiks, sest arvas, et see on väga tore amet ja eriti soovis ta saada just kirurgiks, kuid siis mõistis ta, et ta kardab verd ning see soov arstiks saada kadus tal kohe.
Markus loodab, et see ettevõte saab tulevikus rahvusvaheliseks. Ta loodab, et neil on serverid Hispaanias, Ameerikas, Jaapanis, Inglismaal, Hiinas ja igal pool mujal maailmas. Ta loodab, et neil on igalpool erinevad saatkonnad. Nad loodavad Adrianiga selle suurejooneliseks ning rahvusvaheliseks saada.
Selle kõige arendamiseks promovad Markus ja Adrian serverit väga palju. Nad uuendavad oma Facebooki lehte iga päev, andes teada kõike uut mis toimub serveris. Nad loodavad, et tegelevad oma ettevõttega nii kaua kui võimalik.
Kui Estonian Clouds ei ole suur turuallikas ning selle populaarsus pole just kõige suurem, siis Markus tahaks minna arhitektiks. Kuid kui see on mugavam ja toob rohkem raha sisse, siis tahaks Markus kindlasti sellega tegelema jääda.
Firma kaasomanik Adrian ehitas kogu virtuaalse maailma ning tegeles kõige vallidega ning Markus otsis sinna kasutajaid ja promos seda.
Markus poleks kunagi lootnud, et juba 14-aastaselt oma ettevõtmise loob. Ta arvas alati, et mingi hea idee peale tuleb ta alles siis, kui ta vanemaks saab. Nüüd kui ta juba midagi sellist, mis juba raha siis toob loonud on, on Markus väga imestunud ja õnnelik.
Firma kallal töötavad poisid iga päev. Nad tegelevad seal kõigi probleemide ja küsimustega mis ette tulevad ning kõige muuga, mida virtuaalne server nõuab. Neil läheb hetkel väga hästi. Neil on pidevalt inimesi sees ning nad on Eestis populaarseimad sellel alal. Perekond ja sõbrad suhtuvad Markuse ja Adriani tegevustesse väga positiivselt ning kiidavad alati.
Ettevõtte eesmärgiks on inimestele pakkuda võimsaid elamusi virtuaalses maailmas. Õppeedukust see Markusel muutnud pole, viied ja neljad ikka nagu alati. Tänu sellele on poisid leidnud väga palju uusi tutvusi. Kõige rohkem meeldib Markusele kõige selle juures, et ta saab inimestega suhelda ning nendega rääkida ja neid kuulata. Vabal ajal veedavad poisid aega väljas oma sõpradega. Markuse eeskujuks on kindlalt vanemad, samamoodi ka Adrianil.

Tänaseks on Estonian Cloudsi Facebooki leheküljel juba 384 meeldimist ning poistel on väga positiivne ning mõnus elu.

No comments:

Post a Comment